Doğanın cesur armağanı kekik, taşıyıcısına güç ve cesaret veren bir bitki olarak kabul edilir. Orta Çağ'da, savaş öncesi cesaret vermek amacıyla savaşçılara verilirdi ve uyku öncesi yastıkların altına konurdu. Hem taze hem de kurutulmuş olarak mutfak yemeklerinde yaygın olarak kullanılan kekik, sağlıklı yaşamın vazgeçilmez bir parçası haline gelmiştir. Kekik esansiyel yağı, cilt bakımı ve ağız hijyeni gibi alanlarda kullanılan timol adlı kimyasal bir bileşen içerir. Bu yüzden, yüksek timol içeriği sebebiyle kekik yağı daima taşıyıcı bir yağ ile seyreltilmelidir.
Ana Faydaları
1. Sıcak ve baharatlı bir koku sunar.
2. Cildin sağlıklı görünmesini destekler, özellikle taşıyıcı yağla karıştırılarak topikal olarak kullanıldığında.
3. Bağışıklık tepkisini güçlendirmeye yardımcı olabilir*.
4. Mutfak yemeklerine bitkisel bir lezzet katar.
Aromatik Tanım: Sıcak, otsu, çiçeksi Toplama Yöntemi: Buhar distilasyonu Bitki Kısmı: Thymus zygis ve vulgaris yaprakları Ana Bileşenler: Timol, parasimen
Kullanım Alanları
1. Bağışıklık tepkisini güçlendirmek için içilerek kullanılabilir*.
2. Cildin sağlıklı görünmesi için taşıyıcı yağ ile karıştırılarak topikal olarak uygulanabilir.
3. Havayı tazelemek için difüzöre eklenerek kullanılabilir.
4. Tariflere eklenerek taze bitkisel bir lezzet sağlar.
Kullanım Talimatları
Aromatik Kullanım: Difüzöre 3-4 damla ekleyin. Dermal Kullanım: Bir damla esans yağı, 10 damla taşıyıcı yağ ile seyreltilerek ciltte kullanılabilir. Cilt hassasiyeti için test edilmelidir. Dahili Kullanım: Bir damla kekik yağı 2 çorba kaşığı su ile seyreltilerek içilebilir.
Dikkat: Cilt hassasiyeti oluşturabilir. Çocukların ulaşamayacağı bir yerde saklayın. Hamileyseniz, emziriyorsanız veya herhangi bir sağlık sorununuz varsa doktorunuza danışın. Gözler, iç kulaklar, yüz ve hassas bölgelerle temastan kaçının.